lørdag 24. april 2010

En ny Vår-veske!!

SINILILLESININE KEVAD!

Kootud ridikül, rukkililledega põlvikud, sinilillesinised saapad. Edev nagu ma olen, õmblesin põlvikutele pitsi ja kokku sai vallatu komplekt!

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

             Koti sees on lukuga tasku

Photobucket

 

Photobucket

             Kasemahl õhtul ja kasemahla jäätis hommikul

PhotobucketPhotobucket








mandag 5. april 2010

Påskekrans

Nii kollane!

Valmis sai see NII KOLLANE. Tegelikult juba ammu sai valmis ja kaunistab maja ust. Norras on Påsk suur püha. Kõik on kollane! Kollased lilled ja tibud kõikjal.

Kudusin kollase pärlitega toru. Kahe vardaga. Mina ei ole sokikuduja ning nelja vardaga kudumine võtaks kohutava aja, sest vardad kukuvad välja ja siis peab neid taga otsima ja tagasi toppima. Ma ei välista, et kunagi hakkab nelja vardaga kudumine mulle meeldima, sest heegeldamine mulle juba meeldib!

Kui kududa ainult pahempidiseid silmuseid, siis saabki sellise toru.

Photobucket


Lõin vardale 23 silma. Esimese tõstsin niisama, teise kudusin pahempidi, kolmanda tõstsin niisama teisele vardale, neljanda kudusin pahempidi jne...viimane parempidi. Väiksel valgel torul 7 silma.

Photobucket


Ja selline ta sai! Kollane, kevadine, lilleline, pehme, soe ja villane!

Photobucket


PhotobucketPhotobucket

ILUSAID PÜHI!

Photobucket

ILUSAID PÜHI!

PhotobucketPhotobucket

Påsk

Lihavõttepühad
Esikohale paneks ema tehtud ristpistes liniku ja teisele kohale oma munad, värvitud sibulakoortega. Kui aus olla, siis polegi ma teistmoodi mune värvinud. Igal aastal on munad just nagu ühesugused, aga tegelikult nii erinevad.
Mida koledam sibulakoor, seda ilusam värv sealt tuleb! Mässisin ümber muna värsket tilli, lootes saada sealt vist neoonrohelist. Jäi aga ilus valge muster (see muna on pildil liniku keskel). Punane heegelniit andis punast värvi ja roheline tuli väga koleda ja hallitanud sibulakoorega.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

lumi on juba peaaegu sulanud, on veel mõned üksikud valged laigud

Photobucket

aga, kui sõita mäele, millel on 1000m ja rohkemgi kõrgust, siis seal on hoopis teistmoodi

Photobucket


üks mägimaja ka

Photobucket

kõrgemale enam ei saanud!

Norras nauditakse Lihavõtteid mägimajades ja suusatades.

Photobucket






fredag 2. april 2010

Pulsvarmere

Minu pesuesemed.


Olen vaadanud blogidest, et siin on palju randmesoojendajaid. Küll on neil erinevaid nimetusi-  randmesoojendajad, kätised, käpad...
Minul on pulsvarmare, mida ma tegelikult nimetan pesuesemeteks. Eelmine kevad, kui eestis käisin, siis mõned päevad enne mind saabus ka eestisse mu Rootsis elav sõbranna, kes on seal käsitööõpetaja. Ta näitas, mida käsitöötunnis pidid õpilased kuduma. Need olid väiksed randmesoojendajad. Ta oli kudunud neid ka kingitusteks paar paari.
Tal oli komplekt musti pärlitega, kus pärlid kenasti mustriks sätitud ja veel ühed ja, siis oli üksik pärlitega hall. Seda nähes läksid mu silmad punni pähe ja toppisin selle endale kohe kätte ja ütlesin, et aitäh, see on nüüd minu oma! Mis siis, et ainult üks, mulle see nii väga meeldib ja minule see rohkem ehte eest. Ta tegi mulle  teise ka ja saatis selle kirjaümbrikus järgi, ise üle helistades ja küsides, et kas said pesueseme kätte?
Mulle meeldivadki just selliseid väiksed. Kannan neid nagu ehteid ja ka suvel.


Photobucket



Photobucket


PhotobucketPhotobucket