mandag 16. januar 2012

Jõulukuuse ühe kuu sünnipäev

Mida teha kuusega, mis ei pudene? Okkad ilusti küljes, nagu eile metsast toodud. Panin ehteidki juurde, ostsin paar naljakat inglit.

Sõitsime vahetult enne vana- aasta õhtut Eestisse ja kuusk jäi üle nädala jahedasse tuppa, see ta eluiga vist pikendaski. Mul on tavaliselt paar päeva peale jõulu pooled kuuseokkad põrandal.Ja kuidas ma nüüd korraliku asja välja viskan. Las ta siis olla veel.

Photobucket

Saime laevapiletid Stockholm- Riia, ohhsaaa, kus oli torm, poole viieni hommikul raputas. Hommikul seiklesime lastega Riia linnas, võttis aega mitu tundi, et õige suund Eesti poole kätte saada. Ma ei saa aru, miks seal linnas pole juhatavaid märke, et kuidas saada õigele maanteele. Ja see, kuidas seal tekitati sõiduridasid juurde, oli ka väga kummaline.

… Aga tahtisin hoopis rääkida piparkookidest. Amanda tegi vihje toredatele piparkoogivormidele. Loomulikult tormasin ka neid ostma, sellised lahedad siilid, teod ja oravad ja palju veel.

Mina küpsetasin, tütar kostümeeris

Photobucket

Photobucket

Tütar on mulle pea aasta juba rääkinud Polkovniku piparkookidest. Et tema tahaks selliseid teha ja kinkida sõpradele, selliseid aknaga piparkooke ja pisikese- peenikese mustriga. Nende tarbeks oli tal ka Norrasse tulles pakk eesti klaaskomme kohvris. Kuskilt lugesin, et muude kommidega ei saavat.

Photobucket

Norrasse tagasi sõites ei saanud me jälle laevapileteid ja pidime kolistama läbi Soome, seega sõit venis pikemaks. Helsingi- Stockholm laev on natuke teistmoodi, laev on seest tühi, seal on pikk tänav poodide ja pubidega ja need kajutite aknad, mis on laeva sissepoole, meenutaks nagu suuri maju. Laeva plussiks võib lugeda pehmemaid ja laiemaid voodeid ja patjades ei ole vatiinist kõvad kuulid, vaid on pea all mugavalt pehmed:D

Silja Symphony

Photobucket

Vahepeal tehti tsirkust. Orav rattas ja Orav ratta peal.
Pildi nimi- Otsi "oravat"

Photobucket

Nüüd olen ma jälle kindla maa peal, lumise maa peal, mis ei kõigu ja ei loksu:D