tirsdag 1. september 2015

Heegeldasin ära kaksteist kilomeetrit niiti!

  … jätkub eelmine jutt


  Teki heegeldamist alustasin hoopis ühes teisest niidist ja mul see väga kiirelt ei edenenud, siis sai niit vahepeal poes otsa! Kuna ma seda Norrast kuskilt juurde ei leidnud ja ka Eestis oli selle niidiga kitsas, siis alustasin uut tekki teisest niidist. Õnneks polnud väga palju tehtud :D

  Valisin niidi, mis Norras koguaeg olemas, sest ma ei teadnud palju vaja läheb ja igaks juhuks suurt kogust osta… no ma ei tea… kuhu panna ja palju raha ka korraga :D

  Paar aastat tagasi hõiskasin, et mul on valmis 88 ruutu!  Hakkasin kokku õmblema… Viskasin voodile ja kuidagi kitsas tundus. Kui tekid padjad alla jätta, peaks nagu laiem olema. Tegin ruutusid juurde ja ühtlasi alustasin äärepitsidega.

  Eelmiseks suveks oli tekk kokku õmmeldud ja otsad peidetud. Vedasin tekki korviga kaasa ja tegin ümber teki ringi kinnissilmuseid… nii tundus kuidagi toekam :D Kui mina tekiga valmis sain, siis oli juba päev lühike, valgust nappis ja pilti tegema ei hakanud.

Pilt eelmisest suvest

   Mida kulus ja kaua kulus?! Endal ka huvitav teada!

  Niit: Mandarin heklegarn, 100% puuvill, 100 grammine kera ca 590 m

  Minul kulus seda 20 kera (Arvan, et kõik lõngavööd alles), seega kuskil 12 km :D

  Kasutasin heegelnõela 1,5 

  Tekis on 99 ruutu, vaatasin ka kunagi kella, et ühe ruudu heegeldamiseks kulus mul 3,5 tundi (vist oli), äärepitside heegeldamiseks võtsin umbes ajaks teki pikkuse, 11 ruutu. Pitsi külge heegeldamine ja teki kokku õmblemine ja otste peitmine… Nagu ma olen, sihuke kohmerdis, siis ca 500 tundi või rohkemgi. Niidile kulus 900 nok… ümmarguselt 100 eurot.

  Tekki mõõtnud pole, aga voodi on 160 lai.
  
  Kuidas lõppviimistlus käis? Panin teki pesumasinasse ja pesin villase programmiga. Seejärel lappasin neljaks kokku, sikutasin ning sakutasin ja nii ta rätikul kuivas, vahepeal teistpidi kokku lapates. Ei naelutanud põranda külge :D Kui oli ära kuivanud, siis natuke pressisin äärepitsi.

  Mis see tekk siis maksab? Mida võtta töötunni hinnaks, kas Norra hind või Eesti hind? Teki hind on hindamatu. Miks ma üldse korrutan ja jagan? Sellepärast, et alles hiljuti nägin facebooki lehel väga ilusat ja väga peenelt heegeldatud pitsitekki ja hind oli ainult 69€ ??? See ei ole isegi materjali raha! 


  Viskasin natuke tuulduma ka :D




  Tagumine pool ka :D


  Katsun kappi mitte peita. Pean õppima kuidas see kiire- lohaka- elegantse liigutusega voodile visata :D Tegelikult… ega ikka ei viitsi küll!