lørdag 21. mai 2016

Vanaema juustukook

    MORMORS OSTEKAKE


Kirjutan kuidas see 17. mai kook valmis. Ma palju ei googeldanud, esimene mis söödava pildiga ette jäi, selle klikkasin: LINK

Mida ma kasutasin


Vanaema juustukook

Põhja jaoks:
200 gr Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidise jaoks:
1 pakk sidruni zeleed
200 gr philadelphia juustu
1 pakk hapukoort
100 gr melissi
3 dl vahukoort

Kaunistuseks: maasikazelee ja marjad

Valmistamine: Purustada küpsised ja segada sulatatud võiga, suruda koogivormi (23-26 cm)põhja ning tõsta külmkappi paariks tunniks.
Sidrunizelee läheb täidisesse, seega tuleks see valmis segada ja jahutada. Vett lisada ettenähtud kogusest pool, 2,5 dl. Kui zelee on jahtunud, siis segada ühes kausis kokku hapukoor ja philadelphia ja teises kausis vahustada vahukoor. Seejärel segada kõik kokku, hapukoor juustuga, sidrunizelee ja ettevaatlikult vahustatud vahukoor. Valada põhjale ja panna külmkappi. 
Viimane kiht: Maasikazelee valada peale, kui kook on tarretunud :D Või kuidas see õigem on öelda? Kivistunud- kõvastunud. Kaunistasin enne lauale panekut. Kõige paremini maitses ülejärgmine päev!

Toreda video ka leidsin, neile kes sama köögivõõrad nagu mina : LINK

tirsdag 17. mai 2016

Gratulerer med dagen, Norge!

Palju õnne, Norra!


  Täna on Norras suur pidupäev! Tegin minagi selleks puhuks koogi. See on toorjuustukook ning kuidas välja kukkus seda saab varsti teada!






mandag 16. mai 2016

Nädalavahetus


  Õigemini see oli eelmine nädalavahetus. Ostsustasin ära osta mõned suvelilled terrassile. Kindel soov oli kolm valget ripp-petuuniat! Mul on belargoonide hoiustamiseks talvel keldris väga head tingimused, siis hakkab tekkima suviti nende uputus. Ja mul oli iseloomu, ma ei vaadanudki teisi taimi ja kõva iseloomu boonuseks ostsin ühe väiksemaõielise petuunia kah:D 




  Belargoonid, mis tulemas ja mis olemas eelmisest aastast