fredag 8. april 2016

Port Lligat



  Veedame kevade Hispaanias, Kataloonias ja selle piirkonna üheks tuntumaks persooniks on kahtlemata sürrealist Salvador Dali. Tema elu ja loominguga tutvumiseks on siin ette näidata terve muuseumikolmnurk. 
  Dali sünnikoht Figueres, kus on tema teater- muuseum, see on juba üle vaadatud. Järgmiseks sihiks võtsime Dali maja kalurikülas Port Lligat, kus kunstnik elas oma armastatud naisega umbes nelikümmend aastat.
  Meie peatuskohast jääb Port Lligat saja ja natuke peale kilomeetri kaugusele Prantsusmaa poole. 

  Nagu vist igal pool sel aastal, oli ka Hispaanias võrdlemisi jahe kevad ja mägedes tuli värsket lundki!
  

  Teekond viis üle mäe


  Ja uuesti mäest alla rannikule. Port Lligat paistab


  Mõned vaated linnast 






  Kohale jõudsime kell üks:D Tegin eelnevalt internetis uurimistööd,  kuidas sõita, kuhu sõita ja millal avatud ja kui kaua,  jäi aga kahe silma vahele, et oleks võinud ka aja broneerida. Majja sisse lasti väga väikeste gruppidena, seega pidime üle tunni aja ootama. 


Oma järjekorda oodates sai istuda kohvikus ja maja väljast vaadata. Aeda ei saanud uudistada, see atraktsioon oli ka maja külastamise piletis.




  Siis tuli giid, võttis väikese grupi sappa, pani ukse kinni ja ekskursioon võis alata. Suured käe- ja seljakotid tuli jätta pakiruumi, sest ruumi oli sees vähe. Pilti võis teha ilma välguta. No ja pilte ma tegin, polekski muidu meelde jäänud mis nähtud sai, sest igas nii öelda osakonnas viibimine oli küllalt väike aeg.

  Kõik oli nii silmipimestavalt valgeks värvitud...
  Jätkan ekskursiooniga mõne päeva pärast! Kellel huvi, siis astuge jälle läbi!


Ingen kommentarer: